top of page

kinderyoga

Onbewust wordt soms van kinderen veel gevraagd en verwacht van kinderen. Ze krijgen veel prikkels te verwerken en wordt voortdurend gestimuleerd om te presteren. Er is weinig ruimte om gewoon even te ‘zijn’. Kinderyoga is een weg naar bewustwording van: ‘wie ben ik?’ en ‘wat kan ik?’
Door kinderyoga komen kinderen weer in balans en leren ze wie ze zijn.


Kinderen leren tijdens de yogales op een ontspannen en leuke manier bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, hun emotie en hun omgeving. Een uurtje yoga per week geeft kinderen de gelegenheid om de dagelijkse drukte even los te laten en weer beter in contact te komen met hun lichaam en met zichzelf. Ieder kind kan en mag gewoon zichzelf zijn en naar eigen vermogen meedoen. Plezier in de les is het allerbelangrijkste!

Yoga doe je in makkelijke kleding en is fijn op blote voeten. Bij yoga heeft iedereen een dingen yogamatje. Vanaf die mat doen we allerlei oefeningen. Lenig zijn is niet nodig, sterk zijn ook niet. Wat wel? Nieuwsgierigheid!

Voor de les start eten we een gezonde snack en drinken we een kopje thee, want yoga is ook goed zorgen voor jezelf en voor je lichaam zorgen.

We starten de les met het nemen van een kaartje (bv. een Eigenwijsje). Deze kaartjes bespreken we samen. Hierdoor leren we onszelf en elkaar weer beter kennen. Dan luisteren we naar het geluid van de klankschaal en voelen even hoe ons lijf voelt.

Tijdens de yogales werken we rondom een thema, dat kan met de seizoenen, feestdagen te maken hebben, maar ook onderwerpen als omgaan met elkaär, grenzen verkennen komen aan bod. Er is aandacht voor grondingsoefeningen, yogahoudingen (asana’s) ademhalingsoefeningen, mindfulness, massagespelletjes, creatieve activiteiten en ontspanning en dit allemaal in spelvorm. Zo vliegt een uur voorbij.

Kinderyoga is geschikt voor alle kinderen (van de basisschool) die de week willen starten met gezelligheid, spelletjes, bewegen en leren luisteren naar hun hoofd, hart en lijf.

bottom of page